Welk pad kies je?

Pragma Coaching

Hoe gaan we aan de slag?

Psychodynamica is het krachtenspel van zelfbeeld, verlangens en emoties. Wanneer deze in harmonie zijn, voel je je energiek en evenwichtig. Wanneer zij in disharmonie zijn voel je je door de innerlijke strijd vermoeid en/of neerslachtig.

Meestal ben je je niet bewust van de oorzaak van de veranderingen en vraag je je af waarom je gemoedstoestand zo plotseling kan veranderen. Door verdieping van zelfinzicht en bewustzijn, krijg je inzicht in je eigen psychodynamische processen en kun je een blijvende persoonlijke ontwikkeling en verbetering tot stand brengen. 

 

We werken naar de toekomst en we gaan aandacht geven aan wat je werkelijk wil, waar ligt je kracht, waar krijg je weer energie van.

Stap 1: Tijdens ons intakegesprek bespreken we je uitgangsituatie en de doelsituatie (wat verwacht je te bereiken) en aan de hand daarvan de te volgen werkwijze.

Stap 2: Wanneer er een klik is en we hebben besloten om het vervolg in te zetten, maken we afspraken voor de komende sessies. Aan de hand van een plan van aanpak werken we verder. Een vervolggesprek duurt 60 to 90 minuten.

Stap 3: Na het laatste gesprek houden we een evaluatie.

Jezelf ontwikkelen betekent ook loslaten en accepteren dat je minder controle hebt dan je dacht en dat dat prima is, en dat je de antwoorden niet in de buitenwereld moet zoeken maar in jezelf.

Pragma Coaching
Pragma Coaching
Pragma Coaching

Ik werk met een palet aan methodieken waaruit ik een keuze maak wanneer je bij mij op de praktijk komt, hieronder een deel daarvan:

  • Familieopstellingen
  • De assen van verandering
  • Oplossing gericht coachen
  • Resultaatgericht coachen
  • Kernkwaliteiten
  • Intuïtief
  • Groepstraining (voorlopig niet mogelijk i.v.m. COVID-19)
  • Wandel coaching (kan na een aantal sessies verhelderend werken)

Onze één op één gesprekken vinden plaats in mijn praktijkruimte. Daar gaan we aan het werk om je, rustig aan, kleine stappen vooruit te laten zetten. Kleine stappen hebben veelal een grote positieve uitwerking. Je gewenste resultaat boek je zelf, ik begeleid je slechts hierin.

Na een aantal sessies kan het fijn zijn om een wandelcoaching in de natuur te doen. In de bossen of de duinen kan de natuur je inspireren om op een andere manier te waarnemen en te voelen, en zo wat we samen besproken hebben te ondervinden.

Er is gratis parkeerruimte. De praktijk is op 20 minuten looopafstand van het station.

Pragma Coaching